Search This Blog

Friday, May 16, 2008

Гошев, НБМ и инфлацијата ...

Може ли НБМ да биде виновна за високата инфлација ?... имено за високата ифлација Груевски ја обвини НБМ ... Од моето скромно знаење на економијата онаа од макро смер ... со инфлацијата пред се се бори владата а НБМ се грижи да не ја подпомага инфлацијата ... Сепак мечот за инфлацијата пред се е во Владата т.е. Министерството за финасии ...

А ако не му чинеше Гошев, Груевски можеше да го смени ... иако Гошев требаше да биде на тапет заради имотна афера - Гошев не дојде на дневен ред на Собранието ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter