Search This Blog

Monday, May 05, 2008

Изборна математика Мај 2008-ма ...

Во овие избори во предизборното групирање се случија два процеса во двата поголеми македонски кампуси ...

Во коалицијата која се оформи околу ВМРО-ДПМНЕ реално се очекува групирање, здржување на сите традиционални гласачи кои гласаат за ВМРО партите ... сите останати сателит партии околу носечката партија се само имиџ и прават гужва ...

Околу СДСМ се створи коалиција на партии кои во едни предходни избори успеа со огромно мнозинство да ги освои изборите ... но проблемот е во тоа што само со прегрупирање на партиите нема многу да се промени бидејки тука има многу малку нови лица и нови идеи ... тоа им е најголем минус ... За голем плус се смета враќањето на НСДП во коалицијата и пресанок на цепањето на СДСМ ...

читај повеќе »

No comments:

Blog Archive

Site Meter