Search This Blog

Wednesday, May 14, 2008

Касапаната предизвика сомнежи во демократскиот капацитет на Македонија ...

Најавената и одпочнатата касапана предизвика сомнежи во капацитетот на Македонија ... во демократскиот капацитет ... со право ... никаде оклу нас нема такви случувања ... демилитариранот Ахмети - во “сојуз“ со агресивниот Тачи предизвика висинска лавина на нашите ЕУ партнери дека ваквите конфликти даваат сигнал дека Македонија нема демократски капацитет ... и како таква за неа нема место во ЕУ ...

Веројатно ова е и цел на двете најголеми албански партии Македонија да стои во место ... за полесно да се остварат нивните желби и стремежи ... Сите го знаат ова, но никој нема лек како да го спречи ваквиот процес ... ни нашите авторитети ни странските ...

1 comment:

Anonymous said...

Не само Тачи, туку цела ДПА треба да биде ставена на црна листа на С.А.Д. Тие луѓе не еволуирале ни за милиметар од ‘касапааната‘ што ја правеа за време на претседателските избори кога беше избран Борис Трајковски. Главни и единствени виновници за негативната оценка што ќе ја добиеме ( а не гледам зошто да не ја добиеме) за овие избори, ќе бидат ДПА и неспособните институции кои требаа да обезбедат мирни предизборни услови во овие невралгични подрачја.

Blog Archive

Site Meter