Search This Blog

Tuesday, May 13, 2008

Груевски ... Шекеринска ... акценти ...

Ке пробам да ставам само акценти од нивните конвенции во Охрид и Штип ...

Груевски - Охрид ...

 • преродба
 • реформи
 • Прашањето со уставното име на Македонија е од стратегиска национална важност. Некои сега во предизборието велат дека ќе го решат за само шест месеци, а истите не успеаја да го сторат тоа за 17 години
 • за ова прашање не треба да одлучуваат тесни политички кругови и да направат историски непоправлива грешка, туку на референдум, доколку тоа биде потребно, ќе се изјаснат граѓаните на Македонија.
 • Додека ние зборуваме со јазикот на фактите и бројките, од другата страна зборуваат со јазикот на старото време, јазикот на навредата и омразата и на манипулациите и лагите

Шекеринска - Штип ...

 • ВМРО-ДПМНЕ не' одведе во бездна
 • Шекеринска ги праша граѓаните дали денес живеат подобро отколку пред доаѓањето на „портокаловите“ на власт.
 • Владата на ВМРО-ДПМНЕ се фали со полн буџет. Точно е дека буџетот е полн, зашто нивната рака не излезе од нашите џебови целосно празнејќи ги
 • Владеењето на Никола Груевски создаде нова армија од 35.000 невработени
 • Граѓаните и претпријатијата осиромашија, само ВМРО-ДПМНЕ стана пребогато.
 • Гарантираме дека за половина година, откако ќе дојдеме на власт, ќе добиеме датум за преговори со ЕУ и членство во НАТО.

No comments:

Blog Archive

Site Meter