Search This Blog

Thursday, May 22, 2008

Град ... храната е нашата нафта ...

Сликата “http://www.utrinskivesnik.com.mk/WBStorage/Articles/518CA39278204843A840D40E6E852449.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Дали државата треба да се грижи и да ја одржава градобијната одбрана ... ??!

Пред малку имаше олујно време - почна со ситен па со малку покрупен град и потоа за половина час се истури небото со силен дожд по метар квадратен ... ништо ново за ова време на годината ... За момент си помислив - како го доживуваат сево ова земјоделците, оние кои садат по нивите ... целиот труд и пари може да им го земе градот за неколку минути ... се сетив на многуте написи дека градобијаната одбрана во Македонија е прескапа и не е веќе модерно да се заштитува со градобијни ракети ...

читај повеќе »

No comments:

Blog Archive

Site Meter