Search This Blog

Monday, May 12, 2008

Анкетите ... Тадиќ ... и нашите избори ...

На прв поглед ке речете што има врска вчерашната неочекувана убедлива победа на Тадиќ, анкетите и нашите избори ... ке кажам дека има и тоа каква ... се работи за земја сосед со слични проблеми како и нашите ... со слични поделби во политиката ... каде сите се залагаат за се ... но Тадиќ ја исфрли ЕУ опцијата пред сите други ... покрај тоа што сите анкети велеа дека националистите/патриотите радикалите де, се во голема предност - изборните резултати во Србија покажаа дефинитивно друга слика ... народот во Србија гласаше за себе и за брзото влегување во ЕУ ...

Ова веројатно ке ги замисли ВМРО-ДПМНЕ кои сакат пред се да се представат како патриоти ... не се предствуваат веќе како националисти ... но ЕУ и НАТО опциите им се втораи/трети во приоритетите ...

Премиерот Груевски во едно интервју на канал 5 со право рече ... од почетокот на изборната кампања (од вчера ...) резултатот е нула нула ... Дали и кај нас може да се случи анкетите да не го одразуваат јавното мнение ... Ѓорѓев кај бурекчијата рече - народот оние неопределените кои ке излезат да гласаат се определуваат буквално во последниот ден за кого ке гласаат ... малку ми се виде плитка таа изјава на премладиот Ѓорчев кој во овие избори ми е многу несигурен во своите настапи ... потешко е да ја браниш титулата одколку да ја освоиш ... тоа спортистите одавна го знаат ... Пресликано одтука секојпат многу им е полесно на опозицијата ... особено кога има болни реформи и транзиција како нашата ...

2 comments:

Anonymous said...

[url=http://acquistocialisfacile.com/#61077]cialis[/url], cialis, http://acquistocialisfacile.com/#96531 cialis

Anonymous said...

[url=http://viagraacquistoitalia.com/#6826]viagra[/url], acquisto viagra, http://viagraacquistoitalia.com/#64671 acquisto viagra

Blog Archive

Site Meter