Search This Blog

Saturday, May 31, 2008

Правото на ВЕТО на преиспитување во ЕУ ...

Во ЕУ се запалија две цевени сијалици по ветото за прием на МК во НАТО ... едната е за можноста една од балканските земји да го блокира со вето приемот на некоја соседна земја во ЕУ:

  • Словенија - Хрватска
  • Грција - Македонија
  • Албанија - Србија
  • Србија - Косово
  • Бугарија - Македонија
Другата црвена сијалица е за признавање на малцинствата во соседните земји ... вклучувајки ги и земјите кои се веќе членки на ЕУ ... како што е непризнавањето на МК малцинство во Грција ... во ова особено е гласен словенечкиот европратеник Јелко Кацин ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter