Search This Blog

Sunday, May 04, 2008

Изборна спрдачина на СДПМ (СОЦИЈАЛ -

Изборите се највисок демократски чин во секоја држава ... но за некои луѓе кои себе си се представуваат како СДПМ (СОЦИЈАЛ - ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА ) - овие избори се изгледа можност да прават спрдачина ...

Имено оваа “партија“ (којзнае и дали е регистрирана ке провери ДИК ...) поднела листа за овие избори со скоро исти имиња на носителите во сите изборни единици ...

1. Рада Шекеровска ... Радмила Шеќеринска
2. Јован Манчески ... Јован Манасиевски
3. Бранко Јаневски (преседател на СДПМ) ... Тито Петковски
4. Зоран Зашев ... Зоран Заев
5. Јанис Макрис ... Јани Макрадули
6. Игор Ивановски ... Игор Ивановски

(вторите имиња се од носителите на коалицијата “СОНЦЕ“)

Во Македонија изгледа ке мора заради вакви спрдачини да се провери менталниот склоп/интелегенцијата на некои ... бидејки спрдачење на тема избори е тежок шамар за македонската демократија ...

Имињата се преземени од сајтот на ДИК ...

ПРЕДВРЕМЕНИ ИЗБОРИ ЗА ПРАТЕНИЦИ 2008
ПОДНЕСЕНИ ЛИСТИ НА КАНДИДАТИ

2 comments:

Nikola said...

Само некој да ми каже која е веројатноста да се погодат вакви сличности ?
Или е нечие масло...
Не сум политички определен но ова е толку очигледно дека е дело на некој што е против опозиција...
Со вакви глупави измишљотини нема напред господа политичари !
поздрав

Anonymous said...

Strategija hehe
Imashe eden film so Edi Murphy ako vi tekinja.

Blog Archive

Site Meter