Search This Blog

Wednesday, May 07, 2008

Груевски ... Шекеринска ... околу референдумот за името ...

Груевски на својот говор по повод Изборната кновенција на коалицијата околу ВМРО-ДПМНЕ рече:

“...ВМРО-ДПМНЕ нема да дозволи какво било решение и каков било компромис за спорот што го наметна Грција, да бидат прифатени од страна на поединци политичари, влада или парламентот, без претходно за тоа да се изјаснат граѓаните преку референдум, и мнозинството од граѓаните кои ќе излезат на тој референдум да се согласи со тоа решение. ...“

читај повеќе »

No comments:

Blog Archive

Site Meter