Search This Blog

Saturday, May 03, 2008

Патот до тиквешко ... Фото сторија ...

Минатата година за 1-ви Мај првпат бев на Тиквешко ... до тогаш традиционалниот пикник го працевме на 2-ри Мај и тоа најчесто во околината на Скопје (Сарај, Матка, Водно, Скопска Црна Гора, некој близок Манастир ... неколку години бевме на Пчиња на Бања во Стрновац ... ) секојпат проводот беше божествен а скоро секојпат имаше краток дожд ... традиција ...

Оваа година повторно се запукавме за Тиквешко во викенд куќата на пријателот ... Фрижидерите добро ги опремивме со пијачка и лапачка, салатки марулки и црвените јаца од Велигден ...

читај повеќе »

No comments:

Blog Archive

Site Meter