Search This Blog

Sunday, February 01, 2009

Власт ... Authority ...

http://prettythings.pullbot.com/artworks/116701/Authority3_SOLICITSCVR_cmyk_medium.jpg

Одсекогаш сум ја напаѓал/критикувал актуелната власт, во сите линии на државно и локално ниво ... но никојпат не сум мразел ниедна личност од власта ... Власта е секогаш “мета“ на мојата критика - тоа не значи дека не ги почитувам институциите и личностите кои се на власт ... напротив ... еве зошто:

читај повеќе »

 • „Апсплутна власт - апсолутно корумпира“ ...
 • „Власта е легитимем облик на моќ“ ...
 • „Се‘ помоќна власт - се‘ помалку слободно општество“ ...
 • „Успешна власт ги затвара отворените прашања - неуспешна создава нови“ ...
 • „Заслужуваме онаква власт - каква ке си избереме“ ...
 • „Кога имаме лоша власт - имаме уште полоша опозиција“ ...
 • „Ѓаволот, власта и пеколот - имаат нешто заедничко“ ...
 • „Корупцијата и власта се брат и сестра“ ...
 • „Власта е како старо вино и убава жена - што повеќе ја консумираш тоа повеќе ја сакаш/посакуваш“ ...
 • „Власта опива и успива“ ...
 • „Дај му власт за да видиш што човек е“ ...
 • ЛАЖЕЊЕТО - е систем за доаѓање на власт во Македонија“ ...
 • „Децентрализацијата и власта се спротивни/спротивставени насоки“ ...
 • ВЛАСТА КАКО КАЗНА“ ...
 • „Народот е причина а власта последица“ ...
 • „Лошата власт е праведна казна за избирачот“ ...
 • „Власта е сила - власта е моќ“ ...„
 • „Кога е во криза - власта ги јаде своите деца ... те прожвакува и те плука“ ...
 • „Власта и слободата се на два спротивни пола“ ...
http://libertarian.jimeyer.org/nolanchart.jpg
http://www.police-dynamics.com/images/authority.jpg
https://www.lwfc.org/bookstore/images/Authority_bookstore-graphic.jpg

No comments:

Blog Archive

Site Meter