Search This Blog

Wednesday, February 11, 2009

Свидмик, повторно ја бранува јавноста ... Можни ли се нови блокади ... кој е вистинскиот купувач на Сведмилк ...


Иако среќно и весело ни се соопшти дека со пронаоѓањето на нов сопственик „Феникс енерџи“ е ставно крај на кризата во Свидмилк, деновиве кризата повторно се разгорува ... пари сеуште нема на контата на мледкарите ...

читај повеќе »

Во Централниот регистар сеуште не е впишан новиот сопственик „Феникс енерџи“ ... причината била што „Феникс енерџи“ сака да стане стопостотен сопственик на Сведмилк но „Миа бевериџ“, која има над 30 отсто од акциите бара да му се отпише долгот кон Сведмилк во износ од 1.5 милиони евра ...

Од друга страна оние кои испитувале кој е “Феникс енерџи“, утврдиле демек дека е тоа фирма од три човека, чија регистрација во САД како компанија важи само уште неколку месеци ... затоа вреди да се запрашаме кој е вистинскиот купувач на Сведмилк ...

Млекарите, повторно гневни реагираат ... повторно се прелажани ... најавуваат нови протести и блокади ... сиротите крави не можат да дочекаат сено, сега се на слама ... постат ... што е следното помор од глад на кравите ... нешто слично како што едно време се јадеа свињите меѓу себе на една фарма во светиниколско чинам ...

 1. Сведмилк се продаде ... вкупниот долг на свидмилк 37 милиони евра ...
 2. „Сведмилк“ - се` поголем проблем ...
 3. „Сведмилк“ - зошто пропаѓа ... ке интервенира ли државата ... каде се парите ...
 4. „Сведмилк“ пред колапс, на фармерите им должи повеќе од еден милион евра
 5. Млечна криза ...
 6. Банкрот на „Сведмилк“
 7. „Сведмилк“ ... проблеми ..
 8. Фармерите втор ден ја блокираат млекарата Сведмилк
 9. “Сведмилк“ во банкрот
 10. Борба за превласт во „Сведмилк“. На фармерите им должат милион евра
 11. Нов инвеститор во Сведмилк?
 12. Рамковски не влегувал во „Сведмилк“, млекарницата пред затворање
 13. Исплата или протести, најавија кооперантите на Свидмилк
 14. 200 фармери ја зазедоа "Свидмилк"
 15. Млекопроизводители заробија цистерна на "Свидмилк"
 16. Извоз на млеко на Косово
 17. „Свидмилк“ ќе ги едуцира фармерите да работат европски

No comments:

Blog Archive

Site Meter