Search This Blog

Friday, February 06, 2009

Промоција на личноста/партијата преку избори ...

Овие избори потврдија дека изборите се добра шанса и можност за себепромоција ... покажаа дека е попримамливо да си Градоначелник отколку Пратеник да речеме ...

читај повеќе »

Бонева прифати да биде кандидат за Градоначелник на Струмица ... Дваицата лидери на ЛДП сакаат да ги сменат пратеничките фотељи за градоначалнички ... вотој фазон е и пратеничката Лилјана Поповска (ДОМ) - која се пријавува за кандидат на градоначелник во општина Карпуш ако ја има подршката на ВмроДпмве - во спротивно ке се кандидира за градоначелник на Скопје ...

Тоа уште еднаш ми ја зацврстува поранешната констатација дека за најповеќето кандидати овие избори и претседателските и локалните се можност на партите и личностите да се самопромовираат ... Инаку зошто на пример Селмани влегува во трката за претседател кога знае дека таа е изгубена ... во ист кош се и сите други кандидати сосе Фрчковски заедно ...

Досегашни написи на иста тема:

  1. Програма за избор на “Локален шериф“ ... Градоначелник де ... Што би направил кога би бил ... 31 Јануари, 2009 - 14:57
  2. Давам Пратеничко за Градоначалничко место ... ?!... 27 Јануари, 2009 - 19:41
  3. Љу(б)(п)чо Георгиевски кандидат за Градоначелник на Скопје ... ??! ... 24 Јануари, 2009 - 14:22
  4. Дали задолжувањето за 50 милиони евра за локални патишта е намерно темпирано во предизборието ... 25 Декември, 2008 - 17:12
  5. Демократско “чистилиште“ за малите партии ... 16 Декември, 2008 - 12:18
  6. Лопати со панделки - повторно ке станат трендовски артикли ... 13 Декември, 2008 - 12:56

No comments:

Blog Archive

Site Meter