Search This Blog

Tuesday, February 24, 2009

Иванов ја прифати тактиката на ВмроДпмне ... “Автобус демократија“ ... нема соочувања со противниците ..

Од денешната изјава на Иванов се гледа негово ретерирање од почетната изјава - дека ке биде учеснник во сите демократски дебати и соочувања ... Од пред извесно време тој ја пее песната на советниците на ВмроДпмне - да се работи со народот, преку минтизи во кои ке се читаат подготвени говори, каде ке се случи повторно “автобус демократија“ и ке гледаме секојдневно носење на стотини автобуси од град во град ...

читај повеќе »

Тоа радо би го правеле и СДСМ но за нивна жал нивните парични фондови се празни а неможат да манипулираат со јавните претпријатија ... тие се сега во рацете на ВмроДпмне ...

Има еден голем проблем во ваквата негативна демократска пракса ... тактиката е прочитана кај неопределените гласачи ... тие сега се уплашени дека давајки ја апсолутната власт на ВмроДпмне ке имаме неурамнотежување на власта ... Секојпат до сега едната или другата партија ја имале локалната власт а другата парламентарната власт ... Најчесто имавме кохабитација меѓу Извршната власт и Претседателот на РМ ... народот е помудар од она што се мисли за него ...

И да, тука не се бира партија се бира личност со неговите лични квалификации - мислам кај претседателските избори ... ВмроДпмне направи голема грешка што не го подржа брат Љубе за Претседател ... настрана што најголемата и најизвесната варијанта е дека на председателсите избори во вториот и третиот круг ке нема доволна излезност ... излез повторно ке се побара во ново намалување на цензусот или избор на претседател во Собранието ... чинам дека заврши периодот на полнење кутии кај албанскиот електорат ...

Кај локалните избори - ке видиме ... јасно ни е на сите дека ВмроДпмне е во предност ... но во неколку од последнве месеци народот е со се` попразни стомаци -така да и тука се можни изненадувања во форма на своевидна порака на народот кон власта ... или власта конечно да се сврти кон решавање на проблемите на граѓанинот (економските де ...) или на наредните избори ке биде тешко казнет ... настрана што има анализи дека економскиот крах кај народот (кај сиромавиот) ке експлодира во социални немири ... кои како последица би донеле нови парламентарни избори или концентрациона влада т.е. влада на голема коалиција ... народот неможе да ги издржи новите веќе најавени поскапувања и даночни намети ... ке падне политиката на “економските контиња“ во Министерството за финансии ... во секој нареден закон да се измисли нов намет - мал но да важи за сите ...

Изборите се ближат, значаен е моментот дека на последната анкета (која не ја видовме во целост)ВмроДпмне значајно го загуби рејтингот - иако тој сеуше е висок ... но ако е тоа тенденција може да биде и галопирачка ...

Од се` најмалку посакувам немири каде полиција и војска ке застане наспроти народот ... тоа не би сакал да го гледам ...

  1. Манипулација со изборна анкета на ИРИ ... Кој ја нарачува и плаќа анкетата кај ИРИ ... 19 Февруари, 2009
  2. Лаже ли Груевски дека Владата не работи на случајот на забрана на абортусот - кој ја работи скриената камп.за забрана на аборт. ... 18 Февруари, 2009
  3. Зошто политичарот лаже на избори ... Зошто народот верува на лагите ... До кога ке им верива на оние кои веќе излажале ... 18 Февруари, 2009
  4. Дали Венко Андоновски ке му ги пишува говорите на Ѓорѓе Иванов ... 13 Февруари, 2009
  5. „Политичка галама“ на blog.com.mk ... дали сите на blog.com.mk мислат исто ... 12 Февруари, 2009
  6. Останати постови за овие претседателски избори ...

1 comment:

Anonymous said...

Pa trebase da odberat nekoj kandidat so malku poveke shlif,malku pokurnaz ovoj Ivanov.....nekako ne mi bas......a za rejtingot ne mu se sekiraj ke go pokacat pred izboriye sigurno....i nemiri ne veruvam deka ke ima ama bas ic,sve ke ide kako podmazano.......pa sekoj vtor ke bide cajkan batka,taka da.......nema mesto za muabet.

Blog Archive

Site Meter