Search This Blog

Wednesday, February 25, 2009

Македонија нема море - ама планира да регистрира трговски бродови ...

Оваа наша Македонија која е нели слободна и независна држава - колку знам нема море ... но се шират шпекулации дека владата озбилно планира да регистрира трговски бродови ... каде главна придобивка ке биде македонското знаме на бродот ...

читај повеќе »

Кои се тие фантазери во владата, на кои им светнуваат вакви “идеи“ ... немало ни да има инвестиции - ке се барало јавно приватно партнерство ... на што дрги мои ... остајте што немаме море - туку немаме ни трговска стока што се извезува или увезува во/од Македонија ... осем ако не ги рачунаме неколку десетици контејнери на кинеска стока која доаѓа од Република Кина ...

Ако мислите дека се шалам и мавам сеир се лажете ... Одлука за формирање на трговска флота е донесена на една од последните седници на владата ни ... веќе е формирана меѓуресорска група која е задолжена за формирањето на трговска флота која нели ке плови под македонско знаме ... планот бил да не се претерува - од почеток да има само десетина трговски бродови, но кога ке се развие бизнисот флотата да се шири ... образложение дека е ова добра владина одлука се нашло во тоа што и други земји кои немаат море имаат трговски флоти ...

Стружани и Охриѓани еве ви шанса да станете морнари ...

1 comment:

Anonymous said...

E duri sega SOLUN e nas,se salam......ako navistina imalo takva odluka,sigurno e dobro razrabotena,valjda ne e toa samo taka, na nekoj mu teknalo i gotovo,do tolku ne se valjda dilkani......i kako vikaat......mirno more decki.

Blog Archive

Site Meter