Search This Blog

Wednesday, February 18, 2009

Денеска имаше два социјални протеста ... Кој тоа ги организира во време на избори ... Мала разлика на фебруарските походи ...

На студов, гледам од медиумите дека денеска се организирал протест пред Владата на РМ на стечајците од цела Македонија ... оние кои не се опфатени од законот за згрижување на стечајците ... бараат и тие да добијат надомест до пензионирање ... Стечајците т.е. нивна делегација е примена од Премиерот ...

читај повеќе »

Втор протест денеска имали во ОХИС ... луѓето не примиле плата 8 месеци ... ветено им е само една плата ... остатокот да го чекаат кога ке се продаде ОХИС ...

Со овие стечајци пред Владата беше присатен и еден од лидерите на синдикатот на ССМ ... оној на Муратовски ... истиот оној кој не е во “милост“ на оваа Влада ... истиот синдикат кој последен пат потпиша договор за соработка со СДСМ ...

Двете поголеми партии си имаат свои “омилени“ синдикати ... Фебруарскиот поход на синдикалистиве е многу сличен со вистинскиот фебруарски поход ... Фебруарскиот поход на “соросоидите“ е шминкерски - тие на топло ги прават нивните активности ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter