Search This Blog

Sunday, February 15, 2009

МТ.нет стриминг ТВ - VS - ОН.нет стриминг ТВ

http://www.my-home-tv.com/web9/images/logo.gif http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/1Small.jpg?t=1234692543
Дури денеска го открив бесплатниот сервис на Он.нет за гледање стриминг телевизија, http://www.zulu.mk/ наречен популарно Клик & Глеј - ... услугата е овозможена од пред нова година ...
ТВ Канали за да ги гледаш, не ти треба ништо друго осем релативно добра интернет врска ... дури не ни предобра ... рам над 500 мега ... и желба да го користиш бесплатниов сервис кој е во бета верзија ... е да ке заборавев потребно е да имаш инсталирано Adobe Flash Player :
 1. Алсат
 2. JUNGLE TV
 3. Телма
 4. Канал 5
 5. Алфа ТВ
 6. A2 Телевизија
 7. Сител 3
 8. Канал 5 Плус
 9. Нaша ТВ
 10. SkyNET
 11. Сител
 12. A1 Телевизија
 13. ЕRА
Сепак е важно интернетот да ви е брз ... бидејки ако се уклучат два јузера на интернет кои користат стриминг или нешто друго што влече - тогаш стримингот почнува да сецка ...
http://it.com.mk/images/stories/blog/zulu_mk.jpg
Тука имате добра рецензија на Он.нет онлајн сервисот Zulu ...
 • за пофалба е фактот што стримингот не е ограничен само на македонските интернет корисници - според моите информации, Zulu одлично функционира во Канада, Холандија, Ирак и САД (каде што беа забележани мали привремени прекини).
 • Ваков сличен сервис кој нуди пренесување на видео програма на неколку македонски телевизии (Kанал 5, А1, Сител, К-15...) преку интернет протокол е My-Home-TV.com, кој функционира уште од 2007 година. Сервисот на почетокот исто така беше бесплатен, но подоцна беше воведен модел кој понуди претплата од околу 10 канадски долари месечно, или 55 канадски долари за 6 месеци, односно 110 CAD за 1 година.
 • засега останува да уживате во бесплатните содржини кои имајте предвид дека не го "штедат" вашиот bandwidth. :-)
http://s493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/th_2Small-1.jpg http://s493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/th_3Small.jpg http://s493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/th_11Small.jpg
http://s493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/th_5Small.jpg http://s493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/th_6Small.jpg http://s493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/th_7Small.jpg
http://s493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/th_8Small.jpg http://s493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/th_9Small.jpg http://s493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/th_10Small.jpg
До кога Он.нет ке ни ја дава оваа услуга бесплатно ке видиме ... деновиве се објави дека Он.нет закупи лиценца за Ај-пи-ТВ ... се ми говори дека ова задоволство ке биде како и она бесплатното задоволство кое кратко го пушташе МТ на сетвисот My-Home-TV.com ... кој не е веќе бесплатен ...
На оваа страница ТВ зависниците ке најдат сепак една корисна бесплатна алатка ... која е денешната ТВ програма на неколку телевизиии, каде моменталната емисија трепка:
За крај, бесплатните работи ги има само во детските и социјалистичките/комунистичките приказни/фарси ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter