Search This Blog

Sunday, February 01, 2009

Кравите “Шарки“ - Друшки ... Како “се раѓа“ млекото ... И кравите имаат душа ...

Кравите “Шарки“ - Друшки ... Како “се раѓа“ млекото ... И кравите имаат душа ...

1.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/kravite1Large.jpg?t=1233484515

Млечна криза е во тек во државата, за оние што не виделе како изгледаат крави ... т.е. не знаат како “се раѓа“ млекото (мислејки дека тоа господ во тетрапак ни го пратил ...)...

читај повеќе »

нека ја погледаат фото сторијата ... млекото се молзе од крави ... за да дадат млеко треба да јадат ... кравите се свети животни во Индија на пример ... Дедоми кога науто ке влезеше во неговата штала (кај кравите де ...) секојпат ги поздравуваше со “Добфо утро“ - а тие отоздравуваа со мафтање на опашот и тивко мекање ... веројатно велејки “прво исчисти ни го изметот, пота дај ни за јадење, вода, истимарине - па дури потоа ке ти дадеме млеко ...“...

2.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/kravite2Large.jpg?t=1233485827

3.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/kravite3Large.jpg?t=1233485856

4.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/kravite4Large.jpg?t=1233485928

5.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/kravite5Large.jpg?t=1233485964

6.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/kravite6Large.jpg?t=1233485986

7.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/kravite7Large.jpg?t=1233486009

8.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/kravite8Large.jpg?t=1233486895

9.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/kravite9Large.jpg?t=1233486927

10.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/kravite10Large.jpg?t=1233486949

11.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/kravite11Large.jpg?t=1233486973

12.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/kravite12Large.jpg?t=1233486997

No comments:

Blog Archive

Site Meter