Search This Blog

Monday, February 09, 2009

Зошто пропаѓаат тендерите во енергетиката ... и воопшто тендерите во капиталните инвестициски проекти ...

Развојот на енергетиката е една од областите која ја пратам ... се е зависно од енергијата, без неа нема движење ... нема услови за производство, без енергија нема живот ...

читај повеќе »

Приметно е дека тендерите за изградба на капитални електроенергетски објетки пропаѓаат веќе трета година ... што не во ред со тендерите - за тие редом да пропаѓаат ... истражување извршил новинар на Вест - ДВЕ ГОДИНИ БЕЗ ИНВЕСТИЦИИ ВО ЕНЕРГЕТИКАТА Преродбата падна на тендери ...

 • ТЕЦ Неготино,
 • за хидроцентралите "Чебрен", "Галиште", "Бошков мост",
 • комбинираната гасна електрана "Енергетика"
 • малите хидроцентрали, 400 мали централи ...

Ако на ова се додадат тендерите за концесија на патните правци во Македонија, кои истотака пропаднаа, навистина треба да се запрашаме што тоа не чини во тендерските услови што нема заинтересирани ...

Светската криза е од понов датум ... да подсетам дека во соседна Албанија се објави дека има успешно започнување на неколку нови електроенергетски објекти во вредност од 2 милијарди долари или евра не ме држете за збор ...

 1. Ке преживее ли МК економија со 80 проценти увоз на скапа струја ... 10 Ноември, 2008
 2. Струјата ... 30 Јули, 2008
 3. Има ли МК потреба и капацитет на нуклеарна електрана ... 7 Јуни, 2008
 4. Јаглен за струја ... (увоз-извоз) ... 25 Јануари, 2008
 5. Струја & Влада ... 5 Јануари, 2008
 6. И на владата и засмрде во ТЕЦ „Неготино“ ... 26 Октомври, 2007
 7. Смрди нешто со продажбата на ТЕЦ „Неготино“ ... 10 Октомври, 2007
 8. Мали Хидроцентрали (втор дел) ... 20 Август, 2007
 9. ГЕОТЕРМАЛНИ ВОДИ ... 27 Јули, 2007
 10. ЈАГЛЕН - ТИМЈАНИЧКА ЦУЦКА - НЕГОТИНО ... 31 Мај, 2007
 11. МАЛИ ХИДРОЦЕНТРАЛИ ... 30 Април, 2007
 12. ПЛАЌАМЕ незнаење и јавашлук ... 4 Април, 2007
 13. ГЕОТЕРМАЛНА ЕНЕРГИЈА ... 31 Март, 2007
 14. ОСЛОМЕЈ ... игри ... 20 Март, 2007
 15. Зависност од увоз на струја ... 12 Април, 2006

No comments:

Blog Archive

Site Meter