Search This Blog

Friday, February 27, 2009

САД оценува дека реформите во судството не ни се добри и доволни ... дека владата влијае во судството ...

Денеска не ми оди со добрите вести за Македонија - но таков е денот изгледа петок - навистина не е 13-ти ... Во низата на лошите вести за денеска има една која се однесува за оценка на не/зависноста на нашето судство, визави владата ...

читај повеќе »

Имено во најновиот редовен годишен извештај на Стејт департментот ... имаме исклучително лоша оценка за преголемата зависност на судството од владата ...

Оригиналниот целосен извештај за 2008 Human Rights Report: Macedonia ... останува подобро да го прочитам ... делови од извештаите за Бугарија и Грција, кои се однесуваат за непочитување на правата на малцинствата веќе излегоа во нашата јавност/медиумите ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter