Search This Blog

Wednesday, February 04, 2009

Представување на кандидатите ... невкус и сеирџиство ...

http://www.vecer.com.mk/wbstorage/articles/9602DC1F18905A4285561B94DFCDDBDD.jpg http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/E48BFDFCF73B2E4294A9A4524AEF0145.jpg

Представување на кандидатите за овие избори почна на големо ... телевизиите се разбира како најмоќни медиуми, највеќе и одработуваат ... малку ги укочија новите правила од Советот за радиотрансфузија ... сега прематот го земаат дневните весници ...

читај повеќе »

Од авион се гледа кој весник за кого “навива/го представува“ ... често медиумите се спуштаат ниско и играат прљаво ... дури и во фотографиите ... се вадат фотки каде во одреден момент си направил најглупа фаца во животот ... а се прават и фотомонтажили, се користат и некои кои веќе се направени ... целта е јасна што “подобро“ да се представи кандидатот во изборниот процес ...

Добар пример за исмевање/мајтапење со одредени кандидат е овој во Вечер - Ги оставија кравите, тргнаа по говеда и наидоа на Фрчко ...

http://www.vecer.com.mk/wbstorage/articles/C6BE450AE01F3D409A05441F4B65FAC2.jpg

Фотка која често досега ја употребуваше еден блогер, кога сакаше да се спрдачи со неговиот бивш професор ...

Сега е на насловната страна на Вечер ... Латас дочека да се „свети“, за неколкуте тужби од бившиот Министер за внатрешни ... кои успат изјавува дека сите ги добил ...

За мене ваков начин на представување на кандидати за Председател е „навреда“ во изборниот процес и представува негово непочитување ... има ваљда некаков морал кај новинарите ... или нема ... ова е најмалку навредување на десете иљади луѓе кои се потпишаа позади кандидатурата на Фрчковски ...

Фрчовски секако заслужи критика за неговото непотребно и збунувачко гостување кај фармерите, што мајка бараше таму ?? ... но ваков наслов “ Ги оставија кравите, тргнаа по говеда и наидоа на Фрчко ... и вакви фотки - за мојот вкус е премногу ... очито е дека Вечер прераснува во весник кој се повеќе подсетува на жолта штампа ...

Можеби само ова (жолта штампа) се продава ... Со ова се докажува дека сеирџиството во Македонија е омилен национален спорт и штета е што не е олимписка дисциплина ... ке бевме стални кандидати за медал ... олимписката норма ја исполнуваме секојдневно ...

Досегашни написи на тема Претседателски избори 2009-та:

 1. Телевизиите лути - ке бидат казнети ... Сеирџиство во изборниот процес ... Фарса во прибирањето на потписите ... 2 Февруари, 2009 - 13:10
 2. На Ѓорѓе Иванов му отворија блог ... или си отвори блог ... 30 Јануари, 2009 - 12:04
 3. Фрчковски - „Не влегувам во изборната трка само да учествувам, туку да победам!“ ... Портрет - Гордана Дувњак ...други написи... 30 Јануари, 2009 - 07:18
 4. Ѓорѓе Иванов, се однесува како веќе избран Претседател ... 29 Јануари, 2009 - 09:39
 5. Словенските VS Aнтичките корени ... 28 Јануари, 2009 - 17:47
 6. Гужва на стартот на трката за претседателското место ... 28 Јануари, 2009 - 00:34
 7. Фрче - го извади оделото од нафталин ... Иванов - треба да оди кај стилист/логопед/комуниколог и да пазари нова гардероба ... 27 Јануари, 2009 - 11:27
 8. „Изборниот циркус“ - за претседател на РМ започа ... 26 Јануари, 2009 - 17:47
 9. Ѓорѓе Иванов ... за што се залагал во минатото ... што зборувал и пишувал ... 26 Јануари, 2009 - 12:39
 10. Кој е тој Иванов ... ??! ... Тачи, бившиот “Војвода“, контра Иванов ... 22 Јануари, 2009 - 16:40
 11. ВмроДпмне во лов на неопределените гласачи ... 20 Јануари, 2009 - 16:02
 12. Има ли договор Груевски - Бошковски ... 18 Јануари, 2009 - 11:18
 13. Ѓорѓе Ѓорѓи Иванов - новата звезда на МК политичкото небо ... 15 Јануари, 2009 - 19:37
 14. Специјална војна за компромитирање на претседателски кандидати ... ВМРО-ДПМНЕ ке истрча со жена кандидат за Претседател на РМ ... 13 Јануари, 2009 - 18:25
 15. Денеска цел ден нешто ми фали ... Аман, вратете ги рекламните кампањи ... 13 Јануари, 2009 - 18:00
 16. Ке имаме ли србско сценарио за претседателските избори ... ке имаме ли полит.дестабилизација пред/за/после пролетните избори ... 3 Јануари, 2009 - 14:14
 17. ВМРО-ДПМНЕ бара примирје со новинарите ... ги повлекува сите тужби за клевета во кои се инволвирани новинарите ... 29 Декември, 2008 - 17:28
 18. Мојот премиер е опкружен со полтрони кои го убедуваат народот дека на микро и на макро план ни цветаат рози и тече мед и млеко ... 23 Декември, 2008 - 00:43
 19. Кога ке цркне нашето магаре ... Неизлегувајки на избори, народот порачува дека нема за кого да гласа ... 11 Декември, 2008 - 11:28

No comments:

Blog Archive

Site Meter