Search This Blog

Monday, February 09, 2009

Мала Хирошима ... Косоварите скапо ја плаќаат слободата ...

Бомбите со осиромашен ураниум, директно се поврзуваат со зголемениот број на малигни заболувања во Косово ... да подсетим дека делови од Срибја сеуште неможе да се очистат од касетни бомби кои се забранети за употреба ... забранети за светот, но не и за најсилниот ...
САД празнејки се од осиромашениот ураниум од своите складишта - “бесплатно“ го расфрли на територијата на цела Србија и покасно Ирак ... се мисли дека Косово е најзагрозено .. некогаш имало ново малигно заболување на два месеца - за да денвиве бројката е зголемена на едно дневно ...
Македонија не е далеку од Косово ... зрачењето или незнам што - допринесоа и во Македонија малигните заболувања драстично да се зголемат ... од три фамили во една се има случено болест на малигно заболување ... осбено е зголемен бројот на: рак на дојка, рак на грлиќот на материца - кај жените ... рак на простата - кај мажите и леукемијата како форма на болести поврзани со малигни заболувања ... како и сите останати видови на туморни и малигни заболувања ...
Косоварите скапо ја плаќаат слободата ... во Онколошкиот центар во Скопје секој трет пациент е од Косово ... Онкологијата во Скопје е референтна болница за овој дел на светот ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter