Search This Blog

Friday, February 13, 2009

Дали Венко Андоновски ке му ги пишува говорите на Ѓорѓе Иванов ...

http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/19760402615DBB4FBA6E7CFAF3C2CE3A.jpg

Кружат шпекулации дека Венко Андоновски еден од најпопуларните македонски писатели на почетокот од 21. век, раскажувач, романсиер, драмски автор, поет, есеист, критичар, книжевен теоретичар, колумнист ...

читај повеќе »

Венко Андовски е/беше еден од моите омилени колумнисти ...тој пред извесно време објави дека по скоро 20 години колумнистички стаж престанува да пишува колумни ... (1001 причина за да се престане со колумни, а само една за да се продолжи), првенствено поради презаситеноста ... поради тоа што увидел читајки ги своите стари колумни, дека само дијагностицирал ... навика на сите колумнисти - без да даде визија/предлог како да се решат проблемите ...

Воопшто не е спорно што политичарите бараат искусни/квалитетни колумнисти кои ке им ги пишуваат говорите ... а пак пишувачите на убавиот збор бараат некој кој тоа добро ке го платат ... тоа така се прави и во светот ... зошто би измислувале “топла вода“ тука во Македонија ... некои ваквото ангажирање на познати/признати пишувачи на убавиот збор го нарекуваат “политичко проституирање на интелектуалците“ ... за мене тоа е нормална појава во пазарно стопанство ...

 1. „Политичка галама“ на blog.com.mk ... дали сите на blog.com.mk мислат исто ... 12 Февруари, 2009
 2. “Носачите“ на СДСМ ... Како се постигнува послушност при гласањето ... 12 Февруари, 2009
 3. Нова анкета ... Плати ми за да ти кажам колку си убав ... 11 Февруари, 2009
 4. Иванов - бил на театар ... Изборниот театар продолжува ... 5 Февруари, 2009
 5. Нови анкети ... 5 Февруари, 2009
 6. Брат Љубе прв официјален кандидат за Председател на РМ ... 5 Февруари, 2009
 7. Представување на кандидатите ... невкус и сеирџиство ... 4 Февруари, 2009
 8. Телевизиите лути - ке бидат казнети ... Сеирџиство во изборниот процес ... Фарса во прибирањето на потписите ... 2 Февруари, 2009 - 13:10
 9. На Ѓорѓе Иванов му отворија блог ... или си отвори блог ... 30 Јануари, 2009 - 12:04
 10. Фрчковски - „Не влегувам во изборната трка само да учествувам, туку да победам!“ ... Портрет - Гордана Дувњак ...други написи... 30 Јануари, 2009
 11. Ѓорѓе Иванов, се однесува како веќе избран Претседател ... 29 Јануари, 2009
 12. Словенските VS Aнтичките корени ... 28 Јануари, 2009
 13. Гужва на стартот на трката за претседателското место ... 28 Јануари, 2009
 14. Фрче - го извади оделото од нафталин ... Иванов - треба да оди кај стилист/логопед/комуниколог и да пазари нова гардероба ... 27 Јануари, 2009
 15. „Изборниот циркус“ - за претседател на РМ започа ... 26 Јануари, 2009
 16. Ѓорѓе Иванов ... за што се залагал во минатото ... што зборувал и пишувал ... 26 Јануари, 2009
 17. Кој е тој Иванов ... ??! ... Тачи, бившиот “Војвода“, контра Иванов ... 22 Јануари, 2009
 18. ВмроДпмне во лов на неопределените гласачи ... 20 Јануари, 2009
 19. Има ли договор Груевски - Бошковски ... 18 Јануари, 2009
 20. Ѓорѓе Ѓорѓи Иванов - новата звезда на МК политичкото небо ... 15 Јануари, 2009
 21. Специјална војна за компромитирање на претседателски кандидати ... ВМРО-ДПМНЕ ке истрча со жена кандидат за Претседател на РМ ... 13 Јануари, 2009
 22. Денеска цел ден нешто ми фали ... Аман, вратете ги рекламните кампањи ... 13 Јануари, 2009
 23. Ке имаме ли србско сценарио за претседателските избори ... ке имаме ли полит.дестабилизација пред/за/после пролетните избори ... 3 Јануари, 2009
 24. ВМРО-ДПМНЕ бара примирје со новинарите ... ги повлекува сите тужби за клевета во кои се инволвирани новинарите ... 29 Декември, 2008
 25. Мојот премиер е опкружен со полтрони кои го убедуваат народот дека на микро и на макро план ни цветаат рози и тече мед и млеко ... 23 Декември, 2008
 26. Кога ке цркне нашето магаре ... Неизлегувајки на избори, народот порачува дека нема за кого да гласа ... 11 Декември, 2008

No comments:

Blog Archive

Site Meter