Search This Blog

Wednesday, February 04, 2009

Движење на работната сила ... Број на вработени, невработени, пензионери, сиромаштија, иселување ...

Линкови кон досегашни написи на овој блог поврзани со темата за број на вработени, невработени, пензионери, сиромаштија ...

читај повеќе »

 1. Колкав е бројот на вработени и невработени лица во РМ и каква е нивната структура ... 4 Февруари, 2009 - 14:17
 2. 600 Профи војници маршираа пред собранието/владата ... бараат право на згрижување ... 2 Февруари, 2009 - 17:21
 3. Кој ке ги завземе местата на оние кои се одселуваат од Македонија ... 19 Декември, 2008 - 18:21
 4. Партиски вработувања ... партизација на државата ... 1 Ноември, 2008 - 14:33
 5. Колку Македонци се иселуваат годишно од Македонија ... и зошто ... 21 Октомври, 2008 - 10:54
 6. Одржлив развој ... 15 Септември, 2008 - 09:17
 7. Вработените имаат само за храна и пијалоци ... 10 Септември, 2008 - 14:53
 8. 55.128 социјални семејства ... 3 Септември, 2008 - 13:02
 9. Во дежела само 4,2 отсто невработени - од вкупно расположливата работна сила. ... 1 Септември, 2008 - 12:54
 10. Платите ... 31 Јули, 2008 - 11:36
 11. Вработување ... се намалил бројот на невработените ... 17 Јули, 2008 - 12:31
 12. Сооднос на бројот на корисници на пензија и бројот на вработени ... 17 Јули, 2008
 13. Сиромаштијата во МК низ најнови статистичките бројки ... 11 Јули, 2008 - 18:58
 14. СДСМ - Враќање на средната класа ... 16 Мај, 2008 - 12:47
 15. БОГАТА ДРЖАВА - на сиромашни граѓани ... втор дел ист кадар ... 4 Јули, 2007 - 11:14
 16. Сезонска работа ... во странство ... 26 Февруари, 2008 - 13:30
 17. Судбина ... борба за егзистенција ... 19 Февруари, 2008 - 14:31
 18. Вработување ... 28 Декември, 2007 - 16:27
 19. СТЕЧАЈНА ГОЛГОТА ... 14 Јули, 2007 - 10:43
 20. РЕАЛНА СИРОМАШТИЈА ... 30 Јуни, 2007 - 10:35
 21. ВРАБОТУВАЊЕ - Бродови, Платформи, Странски војски ... Хотелиерство ... 21 Јуни, 2007 - 09:58
 22. НАСМЕВКА НА ЛИЦЕТО ... 3 Јуни, 2007 - 18:19
 23. Богата држава на сиромашни граѓани ... 2 Јуни, 2007 - 09:43
 24. ИСЕЛЕНИЦИТЕ - наш најголем извор на пари ... 22 Мај, 2007 - 23:01
 25. ПЕНЗИОНЕР - како живее ... 15 Мај, 2007 - 10:56
 26. РАБОТА – Македонски синдром ... 29 Март, 2007 - 18:20
 27. ЗА ГРСТ ДОЛАРИ ... Браун и Рут ... 7 Март, 2007 - 18:53
 28. АГЕНЦИЈА - за бришење на невработените ... репринт ... 28 Април, 2007 - 08:37
 29. НЕВРАБОТЕНИТЕ - никој не ги сака ... 16 Април, 2007 - 13:04
 30. ДРЖАВЕН ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА ... 11 Април, 2007 - 13:39
 31. ИССЕЛУВАЊЕ ... и малку бројки ... 10 Април, 2007 - 10:58
 32. ПАРТИЗАЦИЈА на администрацијата ... 4 Април, 2007 - 11:19
 33. ВМРО-ДПМНЕ и вработувањето ... 22 Февруари, 2007 - 19:47
 34. КОНКУРС ... 1 Февруари, 2007 - 10:18
 35. ПАРТИСКИ ВРАБОТУВАЊА ... 28 Јануари, 2007 - 23:22
 36. ВРАБОТУВАЊЕ - Агенција за ... 18 Декември, 2006 - 12:09
 37. Партијска Држава ... 13 Јуни, 2006 - 16:44
 38. Државата ке ни лепи “Давидови звезди“ ... 29 Мај, 2006 - 10:52
 39. Да даде Бог да имаш – па да однемаш ... 14 Мај, 2006 - 18:20
 40. Работа за млади и здрави ... 12 Мај, 2006 - 13:49
 41. Само што го научив магарето да не јаде - тоа умре ... 11 Мај, 2006 - 10:46
 42. Сиромаштија и ММФ ... 6 Мај, 2006 - 14:11
 43. За економската политика на РМ ... 25 Април, 2006 - 11:19
 44. Стапката на невработеност во РМ ... 25 Април, 2006 - 17:56
 45. Почнува “Геноцидот“ врз невработените во РМ ... 19 Април, 2006 - 17:35
 46. Агенција за бришење на невработените ... 18 Април, 2006 - 12:01
 47. Бројот на вработени е ? ... 12 Април, 2006 - 13:28
 48. Македонија во бројки ... 12 Април, 2006 - 13:29

No comments:

Blog Archive

Site Meter