Search This Blog

Tuesday, February 03, 2009

Двоспратни автобуси - пропадна тендерот по трет-пат ...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/mk/4/4a/Jsp-logo.jpg

Закони паѓаат пред уставен, а тендерите во реалната економија ... ова е приказна која се повторува ... денеска слушнавме дека по третпат падна тендерот за набавка на двоспратни автобуси ... причината е дека никој не ја заадоволил “естетската димензија“ на изгледот ...

читај повеќе »

Би требало да е многу просто, за да донесеш закон прво дај му го на проверка на некој експерт, консултантска куќа да даде мислење дали законот е уставен па потоа туркај го собранието ... а за да оглесиш тендер треба предходно да имаш барем со три компании сериозни разговори и писма за намери ... па дури потоа да тендерираш набавка ...

Вака само “раскажуваме приказни“ - проблемите остануваат нерешени.

No comments:

Blog Archive

Site Meter