Search This Blog

Monday, February 02, 2009

Самојед - “Домино“... Градски парк Скопје ... убав зимски ден 2009-та ... репринт + нови фотки и информации ...

Самојед - “Домино“... Градски парк Скопје ... убав зимски ден 2009-та ... репринт + нови фотки и информации ... Се одлучив за репринт на постот, отакако добив биографија за “Домино“ која ја има подолу и слики од неговите такмичења ...

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Kozuf11Large.jpg?t=1233600188

читај повеќе »

1.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/1Large-39.jpg?t=1233336137

Сибирски Самојед е една од најубавите сорти на кучиња што сум ги видел ... весело, крупно и убаво куче ... малку го сликав малку се поиграв со него ... сличен примерок малку понизок по раст имам видено/сликано и во Ново Лисиче ...

Овој пес кој е случајно сликан во Градскиот парк - Скопје ... примерок кој стално учествува на изложби во Македонија ... има и некои награди ... “Домино“ му е името ... за почеток ке одат само мои фотки а подоцна ке ги едитирам фотките што ке ми ги пратат сопствениците/чките ... Чест гостин е на Ски-центарот Кожуф ... Очито е дека ова куче има добри домаќини/ки кои се гржат за него ... видете му ја белината на влакното и убаво негуваната надворешност ... осем што јас сакав да се поиграм со “Домино“ - посакаа и сите дечиња кои се најдоа во блиската околина ... “Домино“ е свесен за својата убавина и уживаше во играта со сите ...

2.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/2Large-39.jpg?t=1233336750

3.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/3Large-35.jpg?t=1233336778

4.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/4Large-35.jpg?t=1233336804

5.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/5Large-33.jpg?t=1233336831

6.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/6Large-31.jpg?t=1233336856

7.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/7Large-27.jpg?t=1233336886

8.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/8Large-27.jpg?t=1233336910

9.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/9Large-25.jpg?t=1233336942

** Еве малку повеке околу Домино - според родовник се вика Бартон.

 • Роден е 8 Ноември, 2006 год. во Скопје, а во моето мало семејство пристигна на возраст од 2,5 месеци. Оттогас па до ден денес има голема улога во насите зивоти :))))
 • Усте на возраст од 5 месеци го однесов на првата излозба во Битола каде добри "зелено светло" за понатамосно натпреваруванје - Многу перспективно бебе, како и медал - второ место за најубаво бебе на излозбата од сите пријавени куцинја на таа возраст. Навистина добар поцеток и големо охрабруванје за мене да работам на неговиот изглед и дресура, бидејки генот си го правесе своето :))
 • Следните 2 излозби во 2 дена едноподруго беа во Охрди, Август 2007 година каде освои 2 ПРМ (Првак во раса во млади) со сто официјално доби титула Првак во раса во класа на млади; БОГ (најдобар во група); Гранд Цх; Балкан Цх; БГ ЦХ на излозбата која ја организирасе Р. Бугарија.
 • Следната излозба бесе во Мај, 2008 во Вранје - Србија каде буквално собравме се сто мозесе да се собере во класа и раса :))) - ПРМ (Првак во раса на млади) , БОБ (најдобар во раса), БОГ (најдобар во група - се мисли на сите сибирски куцинја пријавени на таа излозба). ... ... Собравме и пехари и воздиски :)
 • После Вранје бесе излозбата во Скопје, каде се натпреварувавме во интермедиа класа бидејки ја надраснавме класата за млади, и се закитивме со титула - Р.ЦАЦИБ. Имавме одлицна конкуренција, а Домино бесе ТОП спремен и кондиционо и во однос на грооминг, па се надевам дека така ке продолзиме и понатаму...
 • Бидејки Домино веке има потомци, се надевам дека ке тргнат по неговите стапки бидејки имаат голем потенцијал :)

Подолу имате линкови од мои предходни фото сесии.приказни од Градскиот Парк Скопје ...

 1. Скопје - Градски парк ... рана есен ... Скопје Градски парк - рана есен ... 19 Октомври, 2008 - 22:26
 2. Уживање ... Градки парк Скопје ... 21 Октомври, 2008 - 22:17
 3. Татко и син ... Градски парк Скопје ... Ден на македонската револуционерна борба ... 23 Октомври, 2008 - 14:04
 4. Интермецо ... Градски парк рана есен 2008 ... 24 Октомври, 2008 - 13:30
 5. Шатки - Градски парк рана есен 2008 ... 24 Октомври, 2008 - 16:11
 6. Музичка школка - Градски парк ... рана есен 2008 ... 24 Октомври, 2008 - 19:52
 7. Реконструкција на градскиот парк ... 2 Ноември, 2008 - 12:42
 8. Еден, два, три - ко се лепше намести ... Градски парк ... зима 2009-та ... 18 Јануари, 2009 - 21:51
 9. Градски Парк - Скопје ... Лизгачка патека ... Пируетки во Градски парк Скопје ... 19 Јануари, 2009 - 19:06
 10. Од кого се оградува Градскиот парк - Скопје ... секоја ограда само ограничува ... оградите не носат слободи ... 20 Јануари, 2009 - 18:10
 11. Гуски ... Градски парк зима 2008/9-та ... 21 Јануари, 2009 - 21:02
 12. Градски парк - Скопје ... по снегот - зима 2008/9 ... 25 Јануари, 2009 - 18:29
http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Bitolaizlozba01Large.jpg?t=1233599270

Битола излозба 01

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Bitolaizlozba02Large.jpg?t=1233599582

Битола излозба 02

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Bitolaizlozba03Large.jpg?t=1233599670

Битола излозба 03

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Domino01Large.jpg?t=1233599734

Домино 01

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Domino1Large.jpg?t=1233599822

Домино 1

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Domino3Large.jpg?t=1233599883

Домино 3

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Domino25meseciLarge.jpg?t=1233599954

Домино 2.5 месеци

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Kozuf10Large.jpg?t=1233600129

Козуф 10

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Kozuf11Large.jpg?t=1233600188

Козуф 11

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Kozuf12Large.jpg?t=1233600479

Козуф 12

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Ohridizlozba01Large.jpg?t=1233600537

Охрид излозба 01

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Ohridizlozba02Large.jpg?t=1233600592

Охрид излозба 02

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Skopjeizlozba01Large.jpg?t=1233600649

Скопје излозба 01

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Skopjeizlozba02Large.jpg?t=1233600711

Скопје излозба 02

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Skopjeizlozba03Large.jpg?t=1233600767

Скопје излозба 03

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Skopjeizlozba04Large.jpg?t=1233600826

Скопје излозба 04

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Vranjeizlozba01Large.jpg?t=1233600876

Вранје излозба 01

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Vranjeizlozba02Large.jpg?t=1233600931

Вранје излозба 02

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Vranjeizlozba04Large.jpg?t=1233600988

Вранје излозба 04

No comments:

Blog Archive

Site Meter