Search This Blog

Wednesday, April 16, 2008

Дали во градските клупи се пече пратеничкиот занает ... ??!

Додека ВМРО-ДПМНЕ го апси својот градоначелник во Аеродром ... СДСМ ги фрла во први редови своите дваица градоначелници ... Андреј Петров Градоначалникот на Карпуш и Зоран Заев - Градоначалникот на Струмица ...

Градоначалниците на СДСМ и во време на опозициони градоначалници ја имаат искористено шансата нешто да сторат за својата општина ... па заслужуваат да бидат дури и носители на листи ... така вели СДСМ - ке видиме што ке речат гласачите ...

Има едно правило кое се повторуваше во предходните избори ... а тоа е советниците на Скопје стануваа пратеници во Собранието ... дали во градските клупи се пече пратеничкиот занает и дали правилото ке се повтори ... ке видиме кога ке се објават кандидатските листи ...

ВМРО-ДПМНЕ како да не е задоволен од своите градоначалници и веројатно ке истрча со тимот кој победи во предходните избори ... под мотото “тимот што победува не се менува“ ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter