Search This Blog

Tuesday, April 15, 2008

Рада планира голема Коалиција за европска Македонија ...

На Рада и е јасно дека сама не ке може да го победи Груевски ... како што и на малите пртии им е јасно дека ке исчезнат од политичката сцена ако не се приклучат кон една од двете големи партии ...

Заради горната констатација Рада (СДСМ де ...) ги кани сите помали партии да се здржат во Копалиција за европска Македонија ...
- Новите социјалдемократи на Тито Петковски ... веројатно ке се вратат во старото јато ... во смисла на коалиција ... бидејки ако одат сами има опасност да исчезнат ...
- Либералите на Стојан Андов и тие се поканети по евидентното разидување соГруевски ...
- ЛДП на Јово Манасијевски иако вели дека сака да оди сам ... тоа му е финта само да постигне поголема цена во Коалиција за Европска Македонија ...


Енигма е и што ке направи ДОМ со Љиљана Поповска ... се чини како да е се поблиску до можната Коалицијата за европска Македонија ...

Ваква коалиција има и во паралелните избори во Србија ... “За европска Србија ...“

Оровчанец се чини дефинитивно ке извиси на овие избори ... осем ако Груевски не се сожали на него ...

Партиите на Србите се традиционално со СДСМ ... а партиите на ромите ке се поделат во двата табора ... Партиите на турците ... тие се поблиски до СДСМ ...

ВМРО-ДПМНЕ засега е со Социјалистите на Ѕинго ... Демократскиот сојуз на Трајанов ... Партијата на Власите ...

ВМРО-ДПМНЕ ке проба да ги врати сите ВМРО партии во еден табор ...

Кај албанскиот блок иако има иницијатива за заденички настап на ДУИ и ДПА (потекна од Косово ...) мислам дека тие ке одат сами ...

Многу е важно какви сигнали ке даваат ЕУ и САД авторитетите ... еден од таквите сигнали е и денешното писмо од Буш до Председателот Црвенковски ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter