Search This Blog

Tuesday, April 15, 2008

Италија повторно со Берлускони ... Форца Милан ...

Секојпат се прашувам зошто богатите луѓе “се замараат“ со Политика ... тоа е курвинска професија ... со која “не“ се бават вистинските богаташи ... во САД на пример најбогатите луѓе никојпат не се во врвот на политиката ... таму истрчуваат разноразни глумци и други марионети ... кои само читаат она што сценаристите на САД ке им го напишат ... босовите на мултинационалните компании ... кои делуваат преку мехамизмете кои го кројат јавнот мнение ... преку светските финасиски институции кои се онака “фини“ поробувачи ... или “душевадници“ како ги викаше бабами ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter