Search This Blog

Friday, April 11, 2008

Фискална каша втор дел ...

Промената на софтверот на фискалните каси ке го чини секој кој поседува фискална каса по 2000 денари ... помножено со цирка 55000 фискални во државата ке се инкасираат цирка - нешто помалку од дваесет милиона евра ... пари фрлени во дупка наречена фискална каша од која ќар имаат само продавачите на фискалните и приозводителите на фискалните ... а секако и партите кои очекуваат спонзорства пред избори ... јас тебе законче да лапнеш паричка ти мени паричка да ја добијам власта ... колку умно ... а да паричка ке лапнат и производителите на хартија ... која е уствари од увоз ...

Зијан ке имаат сите останати трговците - ке мора да го пренесат трошокот на цените ... па така граѓанинот ке го плати цехот на “зголемување на свеста“ за купување македонски производи ... најголем зијан ке имаат малите трговци ... нека ми каже некој во која земја го има ова ... Апсурд ... Целата оваа кампања не се гледа со розеви наочари од страна на ЕУ ... кои се критичари на вакви кампањи ... упатуваат оштри критики ...

Ова е за кратко време по вторпат да се брца во џебот на малите трговци ... првиот пат беше со воведувањето на данок на вкупен приход од 1.5 проценти ... кој сеуште е во лаверинтинте на Уставнито суд ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter