Search This Blog

Tuesday, April 15, 2008

За Ирска не е проблем нашето уставно име ... Грците во дипломатска паника ...

Македонија и Ирска вчера подпишаа договор за одбегнување на двојно оданочување ... за Ирците не беше проблем во договорот да не ословат со нашето уставно име Република Македонија ... Грците се во дипломатска паника - дали ова значи дека предстои ирско званично признавање на нашето уставно име ...

Јас реков Англија наскоро ке го стори таквото признавање ... но ирците решиле изгледа тоа да го сторат пред британците ... Очекувам во Скопје да се зголеми продажбата на шкотското виски по славењето на таквото признавање ... Фуере ке летне во облаци ...ако треба ке организира маратон од МК до Ирска ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter