Search This Blog

Sunday, April 20, 2008

Ристо Никовски - за фактите и за заднината на грчката политика према Македонија и Македонската нација ...

Во колумна во Дневник сабота, 19 април 2008 - Ристо Никовсвски долгогодишниот МК Амбасадор ја кажува заднината на грчката политика према Македонија и Македонецот ...

1. Во април 1993 година, при приемот на Република Македонија, беше грубо прекршена Повелбата на ООН. ... приемот на РМ во ООН беше класичен пример на силување на правдата, законите, процедурите и на правилата од страна на силата и политиката. Како резултат на тоа, оттогаш до денес РМ трпи исклучително тешки политички, економски и социјални последици.

За да го прочитате целиот пост кликните тука т.е. на читај повеќе

No comments:

Blog Archive

Site Meter