Search This Blog

Tuesday, April 22, 2008

Фото сторија од отварање на изложбата „Погледни ја Бугарија” ... од Георги Величков ...

Бидејки пишав промотивен пост за „Погледни ја Бугарија” ... изложба на фотографии од Георги Величков ... редно беше да појдам на отварашето на изложбата ... отварањето поминало убаво :) - јас закаснив половина час ... значи сум ги прескочил поздравните говори ... брзо се запознав со авторот и го замолив да ми позира пред неколку негови фотографии кои беа мои фавори ... напоменувам дека светлото во салата на библиотеката Браќа Миладиновски воопшто не е податно за изложба а особено за сликање на изложби ... Директорот на библиотеката Филип Петровски изјави дека е свесен за тоа и дека тоа кошта десетина иљади евра ... но и покрај тоа се труди да се одржуват што повеќе промоции на културни настани ... како што беше промоцијата на едицијата “Една тура блог култура“ ... и еве оваа сегашната која треба да фрли светло на она што обичен Македонец неможе така лесно да го види ... а е прикажено преку фотографиите на авторот ... Изложбата е подржана и од Културно Информативниот Центар на Република Бугарија - директор Спас Тошев ... и од ПроКредит Банка во Македонија представувана од директорот Борислав Костадинов ...

Сликата “http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/0Large.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

За да ги видите сите фотки од промоцијата кликните тука или на читај повеќе ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter