Search This Blog

Monday, April 21, 2008

„Погледни ја Бугарија” ... изложба на фотографии од Георги Величков ...

Чест ми е да најавам еден културен настан кој денеска ке се одржи во Скопје во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ - во во 14 часот ќе биде отворена изложба на фотографии под наслов „Погледни ја Бугарија”, чиј автор е Георги Величков.

Ретка можност да се запознаеме директно со нешто што представува култура и уметност а е творба на некој бугарски автор ... закознавајки го авторот ке запознаеме и дел од убавините на Бугарија ... на кратко ке представам неколку негови фотографии кои со дозвола на авторот се преземени од неговата интернет страна ...

Сликата “http://georgy.photo-forum.net/image2.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Самиот автор ја одбрал оваа фотографија за наслова на својот вебсајт ... прекрасна игра на светлото и сенката и колоритот на боите од природна средина во амбиент на стар културно историски споменик ...

За да ги погледнете сите фотки кликнете тука или на читај повеќе

No comments:

Blog Archive

Site Meter