Search This Blog

Sunday, April 20, 2008

Буш вети и исполнува ... договорот ке се подпише на 7-ми Мај во Вашингтон ... што му ветија нашите политичари на Буш ?? ...

Македонија до приемот на НАТО ке биде под чадорот на САД ... како што вети Буш на смитот на НАТО ... заради безбедносно премостување до конечниот прием во НАТО - САД со Македонија ке подпише специјален воено-технички договор ... ваков договор чинам веќе имаме со НАТО кој на НАТО му беше потребен пред да влезе во Косово ...

Која е содржината на договорот веројатно наскоро ке дознаеме ... засега сеуште се дефинираат поединостите ... Со овој договор веројатно ке се тргнат на страна можните пречки од расноразни воени напади од странски држави ... и тоа е одлична вест ... се надевам дека америте преку своите моќни дипломати ке настојуваат да постигнеме и внатрешна стабилност и особено безбедност ... и дека на националистичките јастребите ке им ги подкастри крилата ... по подпишувањето на овој договор брзо ке следи признавањето на Косово ...

Нашите политичари кои се видоа со Буш не ни кажаа - што му ветиле на Буш за да го добиеме специјалниот воно-технички договор ... Ке мораме ли Буш да го прашаме што му ветиле или ке доживееме самите политичари тоа јавно и гласно да ни го кажат ... Како и да е брзо сето ова ке се разјасни ... воколку некој почне да солира и да не ги исполнува ветувањата дадени на Буш во четири очи ... администрацијата на САД ке знае тоа да го препознае и на вистински начин да го казни ... како што верувам ке бидат казнети грчките политичари кои се осмелија да пркосат на зборот на еден САД Председател ... Караманлис иако на НАТО самитот не подпиша политичка капитулација ... за брзо време ке го снема од политичката сцена ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter