Search This Blog

Sunday, April 06, 2008

СКОПЈЕ - панорами према Центар ... (четврто продолжение ...)

СКОПЈЕ - ПАНОРАМИ ПРЕМА ЦЕНТАР ...


Skopje panorama 32 Prema Sobranie ...


Skopje panorama 33 Prema Sobranie 2 ...


Skopje panorama 34 Prema Centar ...


Skopje panorama 35 Prema Sobranie 3 ...


Skopje panorama 36 Prema Opera ...


Skopje panorama 37 Prema Sobranie 4 ...


Skopje panorama 38 Prema Centar 2 ...


Skopje panorama 39 Prema Sobranie 5 ...


Skopje panorama 40 Prema Opera 2 ...


Skopje panorama 41 Prema Centar 3 ...


Skopje panorama 42 Prema Centar 4 ...


Skopje panorama 43 Prema Opera 3 ..


Skopje panorama 44 Prema Centar 5 ...


Skopje panorama 11 Prema centar ...

Овие се панорами према Центар ... малку се со подобар квалитет ... но сепак недоволен бидејки не се гледаат крајните линии на погледот ... позадините на сликите ... Од тука мора јасно да се гледа Шара ... тогаш сликите ке бидат крајно добри ... за тоа да биде мора да се слика ден по јак ветер или дожед ... со мешани облаци и сино небо ... тоа се идеални услови за сликање ... и се разбира да се прати патот на светлината на сонцето ...

Е сега исто може да биде добро во некои други идеални ситуации ... замислите убави зајдисонца од овие агли ... или слики со Шара во своето вистинско светло кога Шара е Шара ... или слики во ноќни услови ... на статив и со долги експозиции ... или полна месечина над кртот на Водно ... а уште подобро млада месечина над истиот крст ...

Од исти агол на сликање скоро да не постои иста слика ... која зависи нели од времето ... од добата на годината ... од времето на сликање ... утро пладне ноќ ... сумрак ... јас највеќе ги сакам сликите веднаш по убаво зајдисонце ... тогаш кога светлото се прекршува ...

Ова е четврто продолжение на Панорамите на Скопје ...
- Скопје панорами ...
- Скопје панорами (второ продолжение) ... Панорами према Водно ...
- Скопје панорами (трето продолжение ) ... Водно е рането ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter