Search This Blog

Thursday, April 24, 2008

Ден на даночна слобода во Македонија - втор пост ...

Данок мора да плати секој или да умре ... Ова е девизата на сите капиталистички држави ... сега стана девиза и на нашата ... Државата не ја интересира од каде ке го платиш данокот ... таа се интересира само дали си го платил на време ...

Незнам зошто се бега од модел на ДДВ каде секој граѓанин (фамилија ...) е и даночен обврзник ... Што ми е зборот. Ако секој граѓанин т.е. семејство е такадаречам ДДВ обрврзник тогаш ке ја имаме убиствената пресметка на на ДДВ и фискализација која секој граѓанин ке ја спроведува и ке биде одличен промотор на севкупната фискализација ...

За да го прочиташ целиот пост кликни тука т.е. на читај повеќе ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter