Search This Blog

Friday, April 25, 2008

САД силно притиска ... “Северна Македонија ...“ ...

Пред некој ден кога во посета на Македонија беше генералниот секретар на НАТО Схефер ... навести дека спорот мора да биде решен до 9-јули - Грција срипа дека не прифаќа рокови ... денеска и Фрид говорејки пред конгресот рекол дека САД силно го подржува преговарачот Амбасадорот Нимиц да дојде до брзо решение на спорот т.е до 9-јули кога треба да почне процесот на ратификација на новите членки на НАТО ...

Значи деновиве ке го очекуваме Нимиц со нов предлог ... Атина вели дека би прифатила “Нова Македонија“ (кое име е апсолутно неприфатливо за Македонија ...) ... Дали Нимиц ке предложи “Северна Македонија ...“ нешто што е одраз на местоположбата на оваа наша Македонија во однос на севкупна географска Македонија ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter