Search This Blog

Monday, April 14, 2008

Рекламните агенци и медиумите тријата раце ... се подценува ли нетот ... избори се во тек ...

Во време на избори највеќе профитираат рекламните агенции и медиумите ... поголемите партии наскоро ке ги објават програмите и слоганите ... во сето ова ке биде интересно да се следи како ке се користи бесплатниот нет простор ... форумите ... блоговите ... Со оглед дека нет културата сеуште не е развиена и имаме премалку нет корисници ... мала интернет пенетрација ... предпоставувам дека нетот ке остане релативно неискористен од политичките партии ... башка што и самите партии не се спремни за новите медиуми - ги подценуваат ...

1 comment:

Огнен said...

Прво граматика:
Подценет треба да биде „Потценет„ заради едначење по звучност. Затоа и Љубчо е бичка :о) (ова е оставштина од мојата професорка од средно т.н.р. Смиља од Орце).

Второ, интернет пенетрацијата влијае но не е пресудна за прифаќање и разбирање на новите медиуми. Имав коментар од генерален менаџер на високо ранкирана ИТ компанија во западна Европа дека блоговите се само за средношколци.

Поука: И да знаат да го искористат просторот не верувам дека ќе имаат нешто паметно за пишување.

Blog Archive

Site Meter