Search This Blog

Sunday, April 06, 2008

Грчките авторитети полека ја подготвуваат својата јавност ...

Грците го наметнаа своето право на вето во НАТО ... но свесни се дека сега тежината на клатното е на нивната страна (дефинитивно се прикажаа како лоши момци ...)... тие преку изјавите на Караманлис (дека ја покануваат МК страна .... скопската де ... на вистински преговори - но бараат да нема рокови ... тежиштето на преговорите го префрлаат во ОН ... и се надеваат на исклучување на САД од посредувањето ... и Бакојани која инситира на тезата дека нема поразени и победници ... ... како полека да ја припремаат грчката јавност на тоа дека Грција мора да попушти ... и дека што поскоро попушти тоа помалку ке ја чини ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter