Search This Blog

Wednesday, April 30, 2008

Што значи тивката економска блокада на Грција ...

Грција секојдневно воспоставува нова мерка која е во склоп на тивнкиот план за еконимска блокада на Македонија ...

- почна со откажувањето на посетите на грчките граѓани во МК за време на велигденските празници ...
- го бојкотираше увозот на МК јагне ...
- ги малтретира Македонските граѓани кои влегуваат во Грција ...
- му забрани на МАТ да прелетува над Грција ...
- сега се слуша за некакво банкарско бојкотирање на проток на пари ...

Што е следно ... што е цел на оваа не така тивка блокада ... како Македонија да се справи со ова ... со контраблокада ?!

Се говори дека сето ова ке ескалира во нова политичка криза на односите меѓу Македонија и Грција како од времето на тоталната економска блокада и спуштањето на рампата на грчката граница ... Македонија мора да ги извести сите европски и светски иституции за најновиот развој на случувањата ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter