Search This Blog

Sunday, April 27, 2008

Велигден ... Христос воскресе ...

Сликата “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/mk/thumb/4/47/Voskresenie.jpg/527px-Voskresenie.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Руска икона која го прикажува воскреснувањето на Христа

На сите христијани кои го читат мојот блог од се срце им го честитам празникот со поздравот ... Христос воскресе, христос воскресе, христос воскресе ...

Ако знам дека моите претци со генерации биле попови ... пораката Ви е упатена од право место ...

Велигден или Ден на Воскресението Христово е најважниот верски празник во православниот календар, кој од 1900 до 2100 година се паѓа помеѓу 4 април и 8 мај (видете Пресметување на датумот на Велигден). Христијанските верници со овој празник го прославуваат воскреснувањето на нивниот бог Исус Христос по неговата смрт со распнување околу 27-33 година н.е.

No comments:

Blog Archive

Site Meter