Search This Blog

Thursday, November 20, 2008

АГРОКОР - инвестициона приказна која никако да започне ...

http://alsat-m.tv/mk/thumbnail.php?file=konzum11_924351101.jpg&size=article_small http://www.netpress.com.mk/vestiimages/23592/agrokor.jpg

Агрокор кој требаше да инвестира 40 милиони евра во два откупни пунта во Струмица и Росоман, никако да ја одпочне најавената инвестиција на големи врати ... која како сигурна се најавуваше пред последните парламентаарни избори ...

читај повеќе »

Причината за непочнувањето и одлагањето на инвестицијата е немањето интерес на ниедна банка да го финасира проектот во Македонија ...

  • Поставувањето камен-темелник за откупниот пункт во Струмица беше најавено за мај годинава, а потоа одложено, додека отворањето планирано пред летото 2009 година што, по се' изгледа, е нереално.
  • Сопственикот на „Агрокор“, Ивица Тодориќ, кој минатата година со сите почести беше примен во Скопје и тоа на највисоко ниво, најави дека во Македонија ќе инвестира 200 милиони евра, а вложувањата требаше да започнат со изградба на два откупни пункта за овошје и зеленчук, вредни 40 милиони евра.

- АГРОКОР во Стурмица ... ЈПП повторно на испит ...Vode i pića


Sladoledi i zamrznuta hrana


Ulja, margarini i majoneze


Proizvodnja i prerada mesa


Vina


Ostalo

No comments:

Blog Archive

Site Meter