Search This Blog

Tuesday, November 04, 2008

Што треба да го интересира секој граѓанин - кога ја споредува власта ...

Демократијата како средство и метод за развој на општеството има моќ да ги подобрува животите на граѓаните ... но само ако перманентно ги поставуваме прашањата:

читај повеќе »

  • Дали граѓаните живеат подобро од порано?
  • Дали се намалува или зголемува животниот стандард ?
  • Се намалува ли невработеноста ?
  • Се намалува ли бирократизираноста на државниот апарат ... ?
  • Гледаме ли насмевки на улиците и кај комшиите ?
  • Дали сме поблиску или подалеку од НАТО и од ЕУ?
  • Станавме ли подемократска земја во која слободно се изразува мислењето?
  • Постои ли поповолна бизнис-клима во државата?
  • Колку се почитуваат правилата на фер политички дијалог и дали се почитуваат институции?

1 comment:

Anonymous said...

Dali gragjanite ziveat podobro od porano? - Od koe porano be batka od koe? Od pred da dojde Gruevski - pa doizjasni se slobodno da znaat gragjanite kako da si odgovorat,vo sekoj slucaj ne ziveat podobro,decko daj ne postavuvaj nekoi reperi koi nemaat vrska so realnosta,deckooooo Gruevski go nema magicnoto stapce na Hari Poter,jasno? Petiot reper ti e zakon a sestiot ti e moram da ti kazam glup i toa premnogu,koja vrska ima vladata so EU i NATO ziti majka..........me razocara druze so nacinot na razmisluvanjeto,ali jebi ga toa si ti.

Blog Archive

Site Meter