Search This Blog

Sunday, November 30, 2008

Јолевски продолжува таму каде што застана Димитров ...

http://www.maticanaiselenici.com/images/news/Glasnost-Zoran%20Jolevski-pocesen%20ambasador%20na%20mirot.jpg

По скоро два месеца размислување на владата - кого да предложи за преговарач во спорот со името го добивме третиот преговарач ... по Тошевски, Димитров следува Јолевски ... во меѓувеме се случи тужбата во Хаг ...

читај повеќе »

Ја има подршката и од владата и од претседателот ... чеинам дека е добро кадровски решение за спор - кој нема да биде решен уште долго време ... Јолевски како мудар дипломата побара во тимот да бидат вклучени и Димитров и Протоѓер заради континуитет ...

Јолевски е моментално амбасадор во САД, предходно беше долгогодишен преговарач на Македонија со Светската трговска организација како и шеф на кабинет на поранешниот претседател на државата Борис Трајковски.

No comments:

Blog Archive

Site Meter