Search This Blog

Friday, November 28, 2008

Ситните риби ја поминаа владината мрежа за фаќање криминалци ...

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/EAE259043799D1478E4C61BD059D5B71.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки. http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/1017B1694BBA454EA591EA064924D27F.jpg http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/E0BB089BA4E67B48A0AE00126D8646B7.jpg
По маратонско судење на 72-ица наплатувачи на патарина, уапсени како криминалци од највисок калибар ... спроведени спектакуларно во судовите во присаство на специјалци ... првостепениот суд пресуди т.е. осуди само 12 лица по две години ... троица осободи од обвинение ... 57 ги осуди условно ...
Веројатноста дека луѓево ке побараат одштета за нивниот престој во затвор е голема ... власта ќари на популизам ... народот ке изгуби реални пари (од буџетот ...) кои ке бидат исплатени на луѓево кои се неоправдано затворени ...
Она што највеќе боли е дека сеуште на ист начин си наплатува патарината ... нема нов начин на наплата ... дали навистина патарините се полначи на изборните каси ?? ... обвинување кое во текот на судење го дадоа некои од обвинетите ...
Од она што се плашев пишуваајки во постот од пред скоро година дена кога луѓево беа апсени ... испадна дека се обистини ... полицијата немаше обезбедени валидни докази за да ги докаже инкриминираните дела ...

Сега е битно да се покажат/обезбедените валидни докази на суд и да се спроведе правилна судска постапка која ке заврши со соодветна пресуда ... Во спротивно ке имаме нешто што го видовме со обвинувањата за цариниците ... каде немаме судски разрешници ... и се ке се сведе на популистички потег на Владата - како што обвинува опозицијата за спектакуларните апсења пред камери ... Додуше и сега во овој случај имаме сликање ... Маскирани полицајци - како за терористички случаи ... Дали е тоа соодветно на случајов
...

No comments:

Blog Archive

Site Meter