Search This Blog

Sunday, November 23, 2008

Бензинска пумпа - Млин Куманово ...

Бензинска пумпа - Млин Куманово ...

1.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/1Large-1.jpg?t=1227474647

Ова е чонам најстарата или меѓу најстарите бензински пумпи во Скопје ... Макпетрол се потрудил да ја обнови тотално ова бензинска пумпа ... од скоро во неа Фуфо отвори една од своите пицерии ... пумпата изгледа светски ...

Еве Ви деиректен ликн од maps.google.com ... клик тука ... ке ве однесе на локацијата на Млин Куманово ... десно од пумпата и сега има висока зграда ко силоси ... незнам дали местото сеуште работи како млин и кој го поседува ... На овој пак линк ... клик тука ... ке ве однесам на сто/двеста метара подолу према Скопје ... Автокоманда ... дали е тука местото на Кумановската Трошарина, кое го спомнува и filip22во својот коментар ...

читај повеќе »

Млин “Куманово“ се уште постои само не функционира.Тој се наоѓа преку улицата,старата заграда висока,што води за Маџари кај оваа бензисак пумпа.Сопственици биле еден србин и еден чех а името го дибил како “Млин Куманово“ затоа што се наоѓал на патот за Куманово.Тука на тоа место била и Кумановската Трошарина,за секој влез во Скопја секој морал да плати трошарина или денеска такса.За влез во Скопје секој морал да плати и водарина. ... добродојдени се сите нови информации околу местата Млин Куманово, Автокоманда и Кумановска трошарина ...

По малото истражување на нетот ... утврдив дека Кумановска Трошарина била дефинитивно во близината на Хотел Континентал ... еве тука директен линк ... од maps.google.com ...

2.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/2Large-1.jpg?t=1227474896

3.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/3Large-1.jpg?t=1227474934

4.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/4Large-1.jpg?t=1227474957

5.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/5Large-1.jpg?t=1227474992

6.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/6Large-1.jpg?t=1227475014

7.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/7Large-1.jpg?t=1227475038

8.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/8Large-1.jpg?t=1227475064

9.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/9Large-1.jpg?t=1227475088

10.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/10Large-1.jpg?t=1227475111

No comments:

Blog Archive

Site Meter