Search This Blog

Wednesday, November 26, 2008

Илуминација на Камениот мост Скопје ... зборот "вети" - идно време од глаголот "лажам" ...


Локални избори се ближат ... политичките партии ке искочат со своите ветувања ... граѓаните ке ги сослушаат ... на едните ке им дадат власт ...

читај повеќе »


Камениот мост Скопје е паметник со многу големо значение за скојани ... последната генерација на скопјани се сведоци на скоро десетгодишна реконструкција на Камениот мост Скопје ... демек сега се е завршено со реконструкцијата - фали само илумнацијата ...

Да подсетам дека пред две три години илуминација на Камениот мост Скпје вети МТ (Македонски телекомуникации) ... што бидна со таа донација - каде отидоа парите ...

Најнова вест е дека власта ветува брза спроведба на проектот за илуминација на Камениот Мост Скопје ...

 • Проектот чини околу 300 илјади евра и ќе го финансира Министерството за култура
 • Проектот, што ќе се изведе под надзор на Конзерваторскиот центар
 • На тендерот за изведувач, спроведен во текот на минатите два месеца, е избрана фирмата „Макаус“ од Скопје
 • предвидени две варијанти на светилки кои ќе се поставуваат на оградата и на страните кон реката ... ... едните ќе бидат на камената ограда за да се осветли пешачката патека, а другите на лаците на мостот во правец кон Вардар
 • изведувачот доби рок од 40 дена, откако ќе бидат набавени светилките ... тие се увозни од италијанско производство

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/HotelStoneBridgeSkopje8Large.jpg?t=1225906748

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/StoneBridgeSkopje5Large.jpg?t=1225909918

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/StoneBridge1Large.jpg?t=1225911826

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/StoneBridge3Large.jpg?t=1225911930

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/StoneBridge4Large.jpg?t=1225911963

 1. Осветлување/илуминација на Камениот мост ... 6 Мај, 2008 - 14:51
 2. Скопје ноќни фотки ... Камени мост, плоштад и улица Македоија ... 23 Јули, 2008 - 21:24
 3. Скопје, ноќни фотки ... 9 Август, 2008 - 15:39
 4. Вардар сеуште тече под Камениот мост ... 10 Октомври, 2008 - 21:08
 5. СКОПЈЕ - ноќни фотки ... плоштад ... 16 Октомври, 2008 - 19:57
 6. Скопје Центар ... ноќни фотки ... 15 Ноември, 2008 - 21:37

2 comments:

Anonymous said...

A sto ako go ispolnat vetuvanjeto i mostot "naednas"se najde osvetlen.A?

volan said...

би сакал да ги остварат сите ветувања ... прашањето за неисполнетите ветувања и изборите е роторичко прашање ...

Blog Archive

Site Meter