Search This Blog

Saturday, November 01, 2008

Партијски вработувања ... партизација на државата ...

  • Ако немаш работа, барај партија ... Ако ја одберат вистинската политичка партија и ако се истакнат кај своите партиски шефови (со лепење плакати), може да се надеваат дека барем додека „нивните“ се на власт, ќе најдат и ќе имаат стабилно работно место. ... со партиска книшка во рака, постои надеж кај обичните млади луѓе дека ќе најдат работа во државните и јавни институции соодветна на нивните квалитети и образование ... Европската комисија и оваа година, третпат едноподруго, силно го апострофира проблемот со партизираната државна и јавна администрација ...
  • ЗАБЕЛЕШКИ ОД БРИСЕЛ ЗА ПАРТИЗИРАНОСТА НА ДРЖАВАТА - Лепат плакати, па клатат врати за државни плати ... невработен професор по историја. Ни високиот просек од 9,72 на Филозофскиот факултет во Скопје не може да му обезбеди вработување. Три години чука по директорските кабинети во основните и во средните училишта ...

читај повеќе »

1 comment:

Anonymous said...

Kako vikaat ovie nasi severni sosedi - rgjavom k...u i vlaknata mu smetaat(malku i po naski) toa moze da se kaze za Evropskata komisija,partiski vrabutanja imalo, ima i ke ima i ponataka, bez razlika koja partija e na vlast,ne e mnogu podobro i na Zapadot a i na Istokot,taka da komentarot e tapa,kolku da se kritikuva i nisto poveke.......jadenje burek.A da ni kazea na koj del ke mu pripadne Brisel,koga ke se raspadnat......

Blog Archive

Site Meter