Search This Blog

Thursday, November 13, 2008

По најавата дека во судството ке се штрајкува ... Маневски најавува зголемување на платите во судството ...

Маневски сака да го “угаси пожарот“ кој се најавува во правосудството ... најавува зголемување на платите ... да видиме како ке реагира синдикатот на сето ова ...

читај повеќе »

  • Од 1 јануари идната година платите во судството ќе се зголемат за 20, 10 и 5 проценти во зависност од категоријата на вработените, најави вчера министерот за правда Михајло Маневски.
  • На околу 1.800 вработени во судската администрација како референти, возачи и работници на централа од Нова година ќе имаат повисоки плати за 20 проценти покрај зголемувањето од 10 отсто што го добија минатиот месец.
  • За категоријата работници во стручниот дел, како што се советници, виши соработници и соработници, чиј број изнесува 350 лица е предвидено зголемување на платите за 10 проценти.
  • Најмало покачување од пет проценти ќе добијат 58 раководни работници ...
Нели се ова методи на леви политички орјентации (колку знам владата ни е десно профилирана ...)... дали ова личи на метод на урамниловка ... ке биде ли ова доволно да се згасне желбата за најавениот штрајк ... ке поверуваат ли вработените во правосудството на бомбончињата кои им се нудат ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter